خانه / مقالات / دانه قهوه تانزانیا

دانه قهوه تانزانیا

دانه قهوه تانزانیا

یکی از رکن های مهم اقتصادی در کشور تانزانیا تولید قهوه میباشد که بزرگترین محصول صادراتی این کشور را شامل میشود و قهو ه ای که در این کشور تولید میشود بیش از40000 تن است که حدودا 70 درصد آن را قهوه عربیکا و تقریبا 30 درصد آن قهوه رو بوستا را شامل میشود
مناطق اصلی رشد قهوه عربیکا و رو بوستا در تانزانیا چه جاهای بوده است؟
این مناطق که برای رشد قهوه در این مناطق استفاده میشود در شمال کلیمنجارو و دیگر جاها میباشد و جای که قهوه رو بوستا در این جا رشد میکند در منطقه ای به نام bukoba میباشد

دانه قهوه تانزانیا

زمان برداشت قهوه در تانزانیا چگونه است؟

قهوه ها به طور کلی در تانزانیا به رو ش دستی و سنتی از ما ههای اکتبر تا فوریه قابل بر داشت میباشد( که در قسمت شمال آن وقت برداشت در ژوئیه ودسامبر ودر قسمت جنوب آن در ماههای ژوئیه و دسامبر ودر قسمت غربی آن در ماههای اکتبراست برای کشت قهوه در کشور تانزانیا حدودا 270000 کارگر در این حرفه مشغول به کار هستند و حدودا 90/ از کشاورزان قهوه در کشور تانزانیا کشاورزانی که مزرعه کوچک دارند ودر کل کشاورزان کوچک هستند
قدمت و زمان قهوه تانزانیا چگونه بوده است ؟
قهوه در قرن شانز دهم در یکی از مناطق تانزانیا از کشور اتیوپی به این کشورها معرفی شده است در آن زمان قهوه به عنوان یک تحریک کننده مصرف می شده است و فقط یک قبله در آن هنگام بوده است که از لوبیای قهوه استفاده میکرده است یک قبیله ای به نام هیا بوده است این قبیله با استفاده از جوشان لوبیای روبوستا با گیاهان گوناگون وبعد آن ها را بخار داده و بر روی یک ترکیبی به عنوان یک تحریک کننده فشرده شده از آن استفاده میکنند و از این دانه ها این قبیله با هدف نوعی ارز استفاده میکرده است و همهی کارها از جمله رشد و پرورش لوبیای قهوه توسط یک نوع رهبران قبیله ای تحت کنترل بوده است

 

قهوه در زمان توسعه طلبی چگونه بوده است ؟

ارزش دانه قهوه در اواخر قرن نوزدهم توسط توسعه طلبی آلمان در تانزانیا تغییر کرده است وبراساس قوانین و قانون های مختلف را که تصویب میکردند که نظارت و کنترل رهبران را بر روی کشت محصول بسیار کم کرده است
و بذر این دانه به صورت همیشگی و گسترده و وسیع در دست همگان قرار میگرفت وگونه دیگری از قهوه که عربیکا بوده است به واسطه آلمانی ها و با فشار و رنج زیاد بر قبایل تانزانیا در منطقه ای از کلیما نجارو و تانگا به دست می آید و همه افراد در این منطقه ها قبیله ای مثل قبیله چاگا به طور کامل به کشت قهوه مشغول هستند و بعد از جنگ جهانی اول یعنی وقتی که بریتانیا ، تانزانیا را تحت سلطه خود در آورد و به این دلیل آنها قوانین رشد و پرورش قهوه را تغییر دادند و به طور وسیع پرورش قهوه در تانزانیا زیاد میشود و تولید قهوه به حدی رشد کرده که در سال 1925 به بیش از 6000 تن به ارزش 1.2 میلیون دلار به کشور های دیگر صادر کندو در حوالی همان سال اولین تعاونی قهوه تشکیل شده است که به زیاد تر شدن و وسعت و کمک کردن به کشاورزان قهوه پرداخت میکند و در امروز بیش از صدها تعاونی در این بابت تشکیل شده است

دانه قهوه تانزانیا

قهوه تانزانیا چه ویژگی های میتواند داشته باشد؟

به طور کلی قهوه تانزانیا هفتاد درصد از قهوه عربیکا را در این کشور تشکیل میدهد که همه این ها در بلندای کلیما نجارو کشت میشود و در اطراف در یاچه ویکتوریا ودر ار تفاعات پایین در خچه های روبوستا دیده میشود و کم بازده و کم میوه دادن در خچه های تانزانیا کار کشاورزان را به شدت سخت میکند قهوه این کشور نیز مانند کشور کنیا از اسیدیته شفاف و به همراه داشتن کمی تیزی از خصوصیات این کشور بوده است و طعم خوب وقوی دارد و بادی متوسط رو به بالا که شکل آن غلیظ و خامه ای شکل است و طعم این میوه که در چوب سرو نیز پیدا میشود
قهوه تانزانیا در ارتفاعات 1400 الی 1800 متر بالاتر از سطح در یا رشد میکند
قهوه تانزانیا زیرگونه های عربی دارد و کنت و بوربون از این زیر گونه ها بوده است
قهوه تانزانیا در ماههای جولای تا آگوست در منطقه شمال تانزانیا و در جنوب تانزانیا در می و آوریل میتواند باشد
قهوه تانزانیا عطری شبیه توتون و پیپ ملایم دارد
طعم همه ی قهوه تانزانیا بیشتر به طعم شاه توت ،لیمو ،چای ،کیوی وشکلات میتواند باشد
قهوه تانزانیا به طور میانگین تن آوری متوسط رو به بالا دارد
قهوه تانزانیا اسیدیته شفاف ،تند وتیز و مرکباتی دارد
بیشتر قهوه های برداشت شده در این منطقه دانه های پی بری هستند یعنی هر میو ه قهوه به جای اینکه دو دانه داشته باشد یک دانه جدا در خود دارد که با اسم قهوه درجه یک به فروش میرسد و قهوه های که یک دانه در خود دارد میتواند بو و مزه بهتری نسبت به بقیه دانه ها داشته باشد به طور کلی اگر بخواهیم این قهو ه ها را با قهوه های دیگر مخلوط کنیم در ابتدا باید همه دانه ها به طور جداگانه برشته شود زیرا چون شکل و اندازه ی این قهوه دارای تفاوت از برشته کاری است ومیتواند بیش از حد یا کمتر برشته کند

دانه قهوه تانزانیا

فرآوری و برشته کاری این قهو ه ها به چه گونه ای بوده است؟

این قهوه بایک درجه مشخص به نام برشته کاری سیتی که این تقریبا معادل قهوه میان برشت است که عطر گیاهی پیدا میکند و اگر به صورت تیره تر برشته شود طعم آن شبیه خانواده توت است و مزه آخری آن به سمت فلفل سیاه میرود
این در ختان نسبت به دانه های کنیا به شدت دارای کیفیت و یک نواختی کاملی میباشد و این قهوه با قهوه های دیگر از نظر اسیدیته شرابی مقایسه میشود و قهو ه های کشت شده در این ناحیه به صورت خشک جمع آوری میشود این به گونه ای است در مناطق دیگر به صورت خیس صورت میگیرد
و این قهوه هم مثل دانه کنیا در جه بندی میشود
آیا فرهنگ نوشیدن قهوه گسترش یافته است
حدودا 12 درصد از قهو ه دنیا در این کشوور تولید میشودو به طور میانگین مصرف قهوه در این کشور کمتر است و به طور کلی در این روزها 7 درصد از قهوه تانزانیا به مصرف داخلی میرسد و این به گو نه ای بوده ست که سال های پیش کمتر از 2 درصد بوده است.

شماره تماس : 09129780370       محمد مهرسام

اینستاگرام و تلگرام : @mehrsam_coffee

 

امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، برای اطلاع دقیق و لحظه ای قیمت به روز دانه قهوه با ما تماس بگیرید و یا از صفحه قیمت روز قهوه (اینجا) دیدن نمایید، همچنین برای اطلاع کامل و جامع درباره دانه قهوه به صفحه مقالات (اینجا) ما مراجعه فرمایید و با نظرات و پیشنهادات خود مارا در این امر یاری نمایید

درباره ی coffee bag

همچنین ببینید

دانه قهوه نیکاراگوئه

قهوه عربیکا نیکارا گوئه

قهوه عربیکا نیکارا گوئه یکی از بهترین دانه ها در قهوه آمریکای مرکزی است که …

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *